HippoSupport Mestonderzoek

Partner van HorseConnect

HippoSupport Mestonderzoek

HippoSupport Mestonderzoek is een gespecialiseerd Laboratorium dat zich heeft toegelegd op mestonderzoek / wormonderzoek bij paarden. De onderneming is in 2013 gestart door Dr. Suzanne Bijl en haar man Richard Verbree. HippoSupport Mestonderzoek is ontstaan vanuit de overtuiging dat wij als paardeneigenaren anders om moeten gaan met het wormmanagement van onze paarden en de overstap moeten maken van blind ontwormen, naar wormmanagement op basis van mestonderzoek. Dat levert niet alleen een belangrijke bijdrage aan het paardenwelzijn, maar is ook essentieel in de strijd tegen wormresistentie. In hun speciaal ingerichte laboratorium in Emst doen zij mestonderzoek in opdracht van particulieren, stalhouders, fokkers en dierenartsen, in zowel Nederland als België.

“HippoSupport wil een significante bijdrage leveren in de strijd tegen wormresistentie en heeft als doelstelling het regelmatig uitvoeren van mestonderzoek laagdrempelig te maken, door middel van scherpe tarieven, betrouwbaar advies en een flexibele en snelle dienstverlening.”

Mestonderzoek is een onmisbaar onderdeel van goed wormmanagement. Op basis van het regelmatig mestonderzoek kan (in samenwerking met de eigen dierenarts) afgestemd worden hoe het beste omgegaan kan worden met het ontwormen en kan het individuele wormmanagement van het paard bijgesteld worden indien nodig. Het wormmanagement bestaat niet alleen uit het doen van mestonderzoek en het eventueel ontwormen van het paard, maar ook de preventieve maatregelen die de paardeneigenaar zelf kan nemen staan hierin centraal. Op de site Paard & Mestonderzoek van HippoSupport kan je GRATIS 16 preventieve maatregelen downloaden!

Naast het uitvoeren van standaard mestonderzoek, is het bij HippoSupport ook mogelijk om aanvullend (mest)onderzoek te laten doen naar Leverbot, Longworm en Aarsworm. Daaraast is het ook mogelijk in onze webshop producten te kopen die het welzijn en de weerstand van het paard verhogen, zoals vitamine supplementen.

Door samen te werken met Horseconnect hopen wij een bijdrage te leveren aan het welzijn van de paarden in Nederland voor nu, maar zeker ook voor de toekomst!

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:

www.paardenmestonderzoek.com

Date

25 september 2017

Categorie

Mestonderzoek