Stephanie Groet / Dierfysiotherapie Horsefit

 • IMG_3066a
 • flexchairbin-3
 • longeluna-3
 • dryneedling
 • CIMG1142-0.00.07.70
 • behandbreezer-4
 • IMG_5375

Professional Categorie: Behandelaars en TrainersProfessional Tags: dierfysiotherapie, houdingenzit en revalidat

 • Over deze professional

  Gezond paardrijden, dat willen we toch allemaal. En dat het niet altijd makkelijk is, weet ik uit eigen ervaring. Om die reden ben ik fysiotherapeut geworden voor ruiter en paard. Mijn doel is om de combinatie ruiter en paard naar een hoger plan te helpen tillen. Zowel de ruiter als ook het paard moet in balans zijn en correct kunnen bewegen. Ik kijk daarbij naar het totale plaatje. Want alleen door een paard te behandelen kom je er vaak niet en alleen met trainen ook niet. De combinatie maakt het verschil. En daar wil ik heel graag bij helpen.

  Houding en zit

  Hoe kan ik je daarbij helpen? Vanuit mijn kennis over het menselijk lichaam besteed ik veel aandacht aan de houding en zit van de ruiter. Je moet niet werken naar het perfecte plaatje van een ruiterzit, maar naar het perfecte plaatje voor jouw ruiterzit. En daarvoor kijk ik goed naar wat jouw lichaam biomechanisch aanbiedt en aankan.
  Ik ben lid van het netwerk flexchair-ruitertrainers. Binnen dit netwerk houden we elkaar scherp en leren steeds weer nieuwe dingen bij. We besteden veel aandacht aan de kwaliteit van bewegen van de ruiter. Met een flexchair kan je dit uitermate goed trainen. Met als voordeel dat je dit zonder paard kan oefenen. Vervolgens gaan we samen kijken of je het geleerde ook in praktijk kan brengen tijdens het rijden. Want daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.

  Dierfysiotherapie

  Maar alleen met aandacht voor de ruiter kom je er niet. Het paard moet ook correct kunnen bewegen. Paarden zijn meester in compenseren. Door bijv. pijn of stijfheid in spieren en gewrichten gaat een paard compenseren wat zijn correcte bewegingsmechanisme in de weg gaat zitten. Als dierenfysiotherapeut behandel ik paarden om dit soort blokkades weg te nemen, zodat hij zo goed mogelijk kan functioneren. Blokkades ontstaan soms door een ongelukje, verstappen of een rare beweging. Maar heel vaak ontstaat het door verkeerd lichaamsgebruik.

  Revalidatietraining

  Wanneer je een paard dan behandelt en blokkades wegneemt is het heel belangrijk dat je er ook voor zorgt dat het paard zijn lichaam weer correct gaat gebruiken. Want anders zijn de blokkades zo weer terug of erger je krijgt overbelasting met allerlei blessures als gevolg. Dus na een behandeling moet soms ook de training worden aangepast.
  Tijdens de training is het heel erg van belang dat het paard in balans over vier benen gaat. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Een paard heeft van nature een voorkeur voor links of rechts en loopt wat op de voorhand. Om het ruitergewicht goed te kunnen dragen zal hij gewicht naar de achterhand moeten verplaatsen. En dan ook nog rekening houdend met zijn blessureverleden of lichamelijke zwakheden.

  Zoals je ziet is het helemaal niet makkelijk om gezond paard te rijden. Er komt heel veel bij kijken en elk onderdeel is belangrijk. Je kunt ook geen enkel onderdeel overslaan en daar gaat in mijn ogen wel veel in mis. (Leren) paardrijden is een proces wat nooit eindigt. Wanneer je je dat bewust bent kan je genieten van het proces en niet van het eindresultaat.

  Stephanie Groet

  Dierfysiotherapie
  Houding en zit / flexchair-ruitertraining
  Dry Needling voor paarden
  Revalidatietraining voor paarden

 • Photos
 • Meer informatie

  Fysiotherapiebehandelingen kunnen plaatsvinden op lokatie of in Rheezerveen.
  Flexchairtrainingen vinden plaats in Rheezerveen
  Revalidatietraining kan op lokatie, maar het is ook mogelijk een paard voor een bepaalde periode in Rheezerveen te stallen.
  Werkregio op lokatie is Drenthe, Overijssel en Gelderland

  Voor vragen ben ik bereikbaar via telefoon, app, of mail.

 • Locatie

  No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.