Fit en Soepel dier Osteopathie, Renee de Weerd

 • profiel
 • site-42
 • achter-v1.2
 • site-20
 • site-30
 • site-40
 • site-53

Professional Categorie: Alternatieve geneeswijzen en BehandelaarsProfessional Tags: Osteopathie ICREO, dry needling en taping

 • Over deze professional

  Ik ben Renee de Weerd en werk als Osteopaat voor dieren. Ik heb de osteopathie opleiding bij ICREO gevolgd en behandel zowel paarden als honden en katten.

  Als osteopaat onderzoek en behandel ik het gehele lichaam van het dier. Ik kijk dus niet alleen naar waar de klachten zich nu uiten maar ga juist op zoek naar de bron van deze klachten.

  Wil je dat je dier soepel en pijnvrij is?

  Wil je een dier dat vrij is van lichamelijke klachten zodat het optimaal kan presteren?
  Wil je je paard zo goed mogelijk voorbereiden op de (toekomstige) belasting van ruiter en/of training?
  Wil je dat je paard of hond pijnvrij kan rennen, springen en spelen?
  Wil je dat je dier blokkadevrij kan bewegen en lichamelijk in balans is?
  Wil je dat je dier zijn lichaam zo optimaal mogelijk kan gebruiken zonder onnodige stijfheid en spierspanningen?
  Wil je lichamelijke klachten bij je dier zo veel mogelijk voorkomen?
  Wil je liever de bron van de klachten behandelen in plaats van de symptomen?

  Als osteopaat kan ik je in veel gevallen hierbij helpen. Als aanvullende behandeltechnieken maak ik wanneer nodig gebruik van Dry-needling (methode Andrea Schachinger) en van taping.

  Een uitgebreide lijst van klachten waarbij ik als osteopaat kan helpen is te vinden op mijn website: https://fitensoepeldier.nl/paarden/

  Osteopathie

  Binnen de osteopathie gaan we er vanuit dat iedere structuur (bijvoorbeeld een spier, een gewricht of een orgaan) in het lichaam normaal moet kunnen bewegen om goed te kunnen functioneren. Ook heeft iedere structuur een normale toevoer van bloed nodig om zijn functie goed uit te kunnen oefenen.
  Ontstaan er bewegingsbeperkingen in het lichaam of verminderde doorbloeding van structuren of weefsels dan zal dit op den duur voor klachten zorgen. Tijdens de osteopathische behandeling worden alle bewegingsbeperkingen in het lijf behandeld. Doordat de behandeling al zo volledig is zijn vaak maar 1 tot 3 behandelingen om je dier te helpen.

  Daarnaast is het goed om 1 keer per jaar of half jaar je paard preventief te laten behandelen. Vaak heeft je dier al blokkades en spanningen in zijn lijf zitten zonder dat je dit als eigenaar in de gaten hebt. Je merkt het nog niet omdat je paard dan nog in staat is dit probleem elders in zijn lijf te compenseren. Maar op den duur zal de compensatie voor overbelasting en klachten gaan zorgen, iets wat je het liefst wilt voorkomen.

  Ik werk zowel vanuit regio Zwolle als vanuit regio Meppel (postcode 8023 of 7955).
  De eerste 10 km is reiskosten vrij. Mijn werkgebied is Overijssel, Drenthe, Flevoland, Gelderland, Friesland.

  Behandelprijs:
  90 euro (plus evt bijkomende reiskosten vanaf 10 km buiten postcode 8023 XD of 7955 AA)
  Naast paarden behandel ik ook honden en katten ofwel bij u aan huis ofwel op locatie bij Dierenkliniek Schellerlanden in Zwolle.

  Overige informatie

  Naast mijn werk als dierenosteopaat ben ik tot mei 2019 nog parttime werkzaam geweest als humaan fysiotherapeut (sinds 2007) Humaan maakte ik ook gebruik van dry-needling en tape in mijn behandelingen.

  Sinds 2016 help ik regelmatig mee als co-docent bij de dry-needling cursus van Andrea Schachinger voor paarden en honden.
  Van 2017 tot 2019 ben ik schrijver geweest binnen het team van Science & Equine. Op de website/facebook pagina van science & equine publiceren wij samenvattingen van wetenschappelijke artikelen die gerelateerd zijn aan paarden. Zowel interessant voor andere behandelaars als voor eigenaars. (https://www.science-equine.com/)

 • Photos
 • Meer informatie

  Ik ben werkzaam als osteopaat voor paarden, honden en katten vanuit zowel Zwolle als vanuit regio Meppel. Over de eerste 10 km worden geen reiskosten gerekend.

  Mijn werkgebied is Overijssel, Drenthe, Flevoland, Gelderland, Friesland.

 • Locatie

  No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.