Marit – Dier&Osteopathie

 • dier-en-osteopathie-marit-brandsema-3
 • DSC00601
 • dier-en-osteopathie-marit-brandsema-1
 • DSC00476
 • Dier-Osteopathie-Logo-ontwerpen-vierkant

Professional Categorie: BehandelaarsProfessional Tags: edo, osteopathie en paardenosteopaat

 • Over deze professional

  Hi, ik ben Marit. Ik ben fysiotherapeut en osteopaat voor paarden (geregistreerd als Equine Osteopath EDO®). Ik maak gebruik van osteopathie en cranio-sacraal om je paard te behandelen. Telkens verbaas ik me weer over de geweldige resultaten van osteopathie bij paarden, waardoor ik enthousiast verder aan het leren ben.

  Na het voltooien van mijn opleiding tot fysiotherapeut ben ik verder gegaan aan het Vluggen Institute met de opleiding paardenosteopathie. In 2017 ben ik begonnen met de opleiding tot (humaan) osteopaat DO.

  “We look at the body in health as meaning perfection and harmony, not in one part, but in the whole.” – A.T. Still

  Osteopathie bij paarden

  Osteopathie is erop gericht beweging te creëren in het lichaam als geheel, zodat het zo optimaal mogelijk kan functioneren. Dat wil zeggen dat niet alleen spieren en gewrichten worden behandeld, maar ook het viscerale (orgaan) systeem en het cranio-sacraal systeem.
  Osteopathie bij paarden is geschikt voor jong en oud. Osteopathie kan toegepast worden bij rijtechnische, medische, emotionele en gedragsproblemen.
  Uiteraard werkt een behandeling ook preventief. Dat wil zeggen dat als er geen symptomen zijn, een jaarlijkse controle preventief werkt om (medische) problemen te voorkomen, ook bijvoorbeeld bij jonge paarden of paarden op leeftijd.
  De meeste problemen kunnen het beste worden opgelost in combinatie met dierenarts, hoefsmid, zadelmaker, tandarts, trainer/instructie etc. Uiteindelijk moet het hele management rondom je paard optimaal zijn voor een blij, gezond paard.

  Werkwijze

  Ik behandel op locatie. Ik heb een droge, ruime plek nodig waar het paard rustig kan staan. Na een vraaggesprek start ik mijn onderzoek en behandeling. Aansluitend hierop krijg je een advies met betrekking tot o.a. voeding en training. Ik neem de tijd die nodig is, vaak zijn we ongeveer 1 tot 1,5 uur bezig.

 • Photos
 • Meer informatie

  Voor meer informatie kijk op mijn website of voor tarieven: www.maritbrandsema.nl/tarieven

  Ik werk op locatie vanuit Gouda, Zuid-Holland en kom in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Zeeland, Gelderland en Noord-Brabant.

  Heb je vragen? App of mail me gerust. Krijg je me telefonisch niet te pakken, spreek dan even een voicemail in.

 • Locatie

  No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.