Aike Kraaijenvanger

 • IMG_5451
 • IMG_5476
 • IMG_5481
 • IMG_5486

Professional Categorie: BehandelaarsProfessional Tags: osteopaat. osteopathie. gelderland. aike

 • Over deze professional

  Ik ben Aike Kraaijenvanger, humaan fysiotherapeut en Osteopaat voor dieren (ICREO).
  Dieren spelen al mijn hele leven een ongelofelijk grote rol. Al vanaf dat ik een klein meisje was wist ik dat ik later met dieren wilde gaan werken.
  Na het voltooien van mijn opleiding tot fysiotherapeut ben ik daarom verder gaan studeren aan het ICREO (International College for Research on Equine Osteopathy). In 2012 heb ik deze opleiding met succes afgerond en heb ik mijn eigen osteopathie praktijk voor dieren opgericht.

  “Find health, anyone can find disease” – A.T. Still

  Wat is osteopathie?

  Osteopathie is een holistische geneeswijze, wat betekend dat er naar het gehele lichaam gekeken wordt. Het uitgangspunt van de osteopathie is dat het lichaam een eenheid is, welke bestaat uit verschillende delen:
  1. Het bewegingsapparaat of pariëtale systeem (wervelkolom, botten, gewrichten, spieren en pezen)
  2. Het orgaansysteem of viscerale systeem (inwendige organen met bloedvaten en lymfestelsel)
  3. Het cranio-sacrale systeem (schedel, hersenvliezen, ruggenmergvliezen en hersenvocht)

  Deze drie systemen zijn onlosmakend met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar continu. Functioneert een deel van het lichaam niet goed, dan beïnvloedt dat de rest van het lichaam en kan zo klachten veroorzaken.

  Een osteopaat onderzoekt waar in het lichaam de beweging verminderd of geblokkeerd is. De osteopatische behandeling bestaat uit het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid door middel van zachte handgrepen. Van daaruit kan het natuurlijke genezingsproces in het lichaam de balans herstellen.

  Wanneer uw paard laten behandelen?

  Aangezien paarden vluchtdieren zijn, zijn ze erg goed in het verbloemen van klachten. Omdat ze op hele subtiele wijze laten merken dat ze zich niet goed voelen, is het belangrijk deze kleine signalen serieus te nemen. Hieronder staan een aantal voorbeelden van mogelijke klachten:
  • Gevoelig reageren bij poetsen of aanraken
  • Geen voet willen geven bij de hoefsmid
  • Rijtechnische problemen (bijv. moeite met aan galopperen, wenden, verzamelen etc.)
  • Niet vooruit te branden zijn tijdens het rijden
  • Regelmatig koliek
  • Kreupelheden zonder duidelijke oorzaak
  • Plotselinge verandering in gedrag
  • Slecht herstellen na een periode van ziekte

  Hoe ziet de behandeling eruit?

  Een osteopatische behandeling ziet er niet spectaculair uit, maar straalt meestal juist rust uit. Dit komt door de zachte technieken die gebruikt worden.
  Elke behandeling begin ik met een onderzoek. Tijdens het onderzoek voel ik het hele lichaam na op blokkades. Om de blokkades in het lichaam te verhelpen, gebruik ik uitsluitend mijn handen, er komen dus geen hulpmiddelen aan te pas. Paarden accepteren de technieken over het algemeen zonder problemen. Ze hoeven daarom ook niet verdoofd te worden.
  Elk dier reageert op zijn eigen manier op een osteopatische behandeling. De behandeling wordt altijd zo gedoseerd dat er wel veel gebeurt, maar niet té veel. Het dier bepaalt het tempo waarin behandeld kan worden.

  Preventieve behandeling

  De indicaties voor een osteopatische behandeling zijn zeer uitgebreid. Een preventieve behandeling kan daarom zeer nuttig zijn. Elk paard ligt wel eens vast, hangt in het halster of maakt een rare glijpartij in het land.
  Het kan zijn dat uw paard blokkades heeft zonder dat u daar veel van merkt. Om te voorkomen dat deze blokkades in een later stadium wel klachten gaan geven is het aan te raden uw paard één tot twee keer per jaar preventief na te laten kijken door de osteopaat en indien nodig behandelen.

  Meer informatie?

  Twijfelt u of uw dier gebaat is bij een osteopatische behandeling, neem dan gerust vrijblijvend contact op voor meer inlichtingen.

  Naast paarden behandel ik, eveneens met veel passie, ook honden.

  Aike Kraaijenvanger
  Gediplomeerd osteopaat (ICREO) en acupuncturist voor dieren
  Telefoon: 06-40953178
  mail: info@osteopathiedieren.nl
  https://www.osteopathiedieren.nl

 • Photos
 • Locatie

  No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.