Osteopathie Cornelisse

 • 13-12-2019-fbto-052-klein
 • 13-12-2019-fbto-123-klein
 • 13-12-2019-fbto-266-klein

Professional Categorie: BehandelaarsProfessional Tags: osteopathie, Osteopaat en behandelaar

 • Over deze professional

  Een paard wat los door het lijf beweegt, is in mijn ogen het mooiste wat er is! Paarden die zo kunnen lopen zijn bereidwilliger, veiliger, gezonder en gelukkiger. Ik vind het een verantwoordelijkheid van een paardeneigenaar om hun dier een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te geven. In mijn ogen horen daar regelmatige gezondheidschecks en behandelingen bij, bijvoorbeeld bij een osteopaat.

  Osteopathie pakt de oorzaak van de een lichamelijk probleem aan. Daarnaast schept osteopathie de voorwaarden voor het lichaam om gezond te zijn en te blijven, daarom zijn preventieve behandelingen zeer nuttig. Een osteopaat heeft kennis van alle verbindingen binnen het lichaam, alle radartjes die met elkaar in verband staan en de gevolgen als er één radartje niet meer of minder goed functioneert. Bijvoorbeeld door een blokkade in de wervelkolom of een verminderde werking van de lever.

  Osteopathie kun je inzetten bij een heel scala aan rijtechnische –, hormonale –, viscerale en zelfs gedragsproblemen. Kijk voor specifieke problemen op mijn website, www.osteopathiecornelisse.nl. Met de kennis en kunde van de osteopaat, gecombineerd met een groot netwerk aan professionals via HorseConnect, kunnen we samen uiteenlopende klachten behandelen.

  Na jarenlang als humaan fysiotherapeut te hebben gewerkt, onder andere in mijn eigen praktijk, werd het tijd om mijn beide passies met elkaar te combineren, mijn passie voor dieren met mijn fascinatie voor de werking van het lichaam. Daarom heb ik osteopathie voor dieren gestudeerd aan ‘The International College for Research on Equine Osteopathy’ (ICREO), om het beroep van osteopaat voor dieren en honden uit te kunnen oefenen. Wat ik met ontzettend veel plezier doe! Door de switch te maken van fysiotherapie naar osteopathie kreeg ik antwoord op vragen die ik als fysiotherapeut nog wel had. Via de omscholing naar osteopaat vielen er veel puzzelstukjes op zijn plaats voor mij! Met name de extra kennis over het zenuwstelsel en de organen, maken mij een fervent voorstander van de osteopathie.

  Ragnhild Cornelisse

 • Photos
 • Meer informatie

  Meer informatie
  Ik werk in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel en Friesland.

  Aangesloten bij de NVDO

 • Locatie

  No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.