Iris van der Slot van Dierenosteopaatzuidholland

 • MG_1745
 • MG_1723
 • MG_1726
 • MG_1775
 • MG_1908

Professional Categorie: BehandelaarsProfessional Tags: dierenosteopaat en paardenosteopaat

 • Over deze professional

  Hallo, mijn naam is Iris van der Slot. Al vanaf jonge leeftijd zijn dieren een van mijn grote passies. Toen mijn paard een rugblessure kreeg kwam ik in aanraking met een dierenosteopaat en is de ambitie ontstaan om osteopaat voor dieren te worden, Om dit te kunnen realiseren heb ik eerst fysiotherapie gestudeerd. Deze opleiding heb ik in 2013 succesvol afgerond. Na enkele jaren als humaan fysiotherapeut werkzaam geweest te zijn ben ik bij het ICREO de opleiding tot dierosteopaat gestart en imiddels succesvol afgerond. In het laatste jaar van mijn opleiding heb ik een thesis geschreven over de hypofyse van het paard.
  Ik heb momenteel een eigen dierenosteopathie praktijk genaamd: Dierenosteopaatzuidholland en ik ben ook nog werkzaam als zelfstandig humaan oedeem-fysiotherapeut.

  Dierenosteopathie is gericht op het zelfregulerende en zelfherstellende vermogen van het lichaam. Een groot verschil met de klassieke geneeskunde is dan ook dat een dierenosteopaat niet alleen kijkt naar het functioneren van één geïsoleerde structuur, maar meer kijkt naar het functioneren van het lichaam in zijn geheel. Op deze manier wordt niet alleen het symptoom behandeld, maar ook de oorsprong van de disbalans in het lichaam. De essentie van osteopathie is dus om het lichaam weer in staat te stellen in balans te komen waardoor blessures herstellen en ziekte verdwijnt.

  Wat is dierenosteopathie en welke invalshoeken gebruikt een dierenosteopaat in zijn behandeling ?

  Dierenosteopathie is een manuele methode die gebaseerd is op principes uit de anatomie, embryologie, neurologie en fysiologie. Onderzoek en behandeling vinden plaats vanuit een totaalbenadering van de klacht. Daartoe worden de volgende drie systemen manueel onderzocht op bewegingsverlies:
  Het bewegingsapparaat (beenderen, gewrichten en spieren)
  Het orgaansysteem (inwendige organen met bloedvaten en lymfestelsel)
  Het craniosacrale systeem (schedelbotten, hersenvliezen, ruggenmergsvlies en hersenvochtcirculatie)

  Is het zinvol om mijn dier preventief te laten nakijken of behandelen ?

  Een preventief dieren osteopathisch consult kan zeker nuttig zijn. Het kan zijn dat een paard, hond of kat blokkades heeft zonder dat je daar veel van merkt. Om te voorkomen dat deze blokkades in een later stadium wel klachten gaan geven en dus problemen veroorzaken is het zinvol om uw dier één of twee keer per jaar preventief na te kijken en eventueel te behandelen.

  Kan ik alleen met mijn hond, kat of paard bij een dierenosteopaat terecht ?

  Een osteopathische behandeling is niet uitsluitend voor paarden, honden of katten geschikt. Een konijn of een ander dier kan ook zeer goed behandeld worden. Als u twijfelt of het kan helpen bij uw dier, neem vrijblijvend contact op!

  Tarieven

  – Aan huis/stal (paard/hond/kat): € 80,- excl. reiskosten
  * Vanaf 3 dieren € 5,- korting per dier.

  – Los onderzoek en analyse € 30,-
  – Nabehandeling € 60,-

  Reiskosten
  – 30 cent per km, enkele reis vanaf postcode 2993 TB, Barendrecht (Omgeving Rotterdam)

 • Photos
 • Meer informatie

  Ik ben vooral werkzaam in de regio Zuid Holland. Andere regio's in overleg mogelijk vanaf 3 paarden

 • Locatie

  No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.