bachbloesems

Bach bloesems – behandel de zieke, niet de ziekte

Paarden hebben, net als mensen, emoties als angst, onzekerheid en jaloezie. Zij hebben, net als ons, allemaal eigen karakters. Deze kunnen positief, maar ook iets minder positief zijn. Is jouw paard uit balans geraakt door een veranderende situatie, bijvoorbeeld een verhuizing, zadelmak maken of inrijden, ziekte of een nieuw paard in de kudde? Dan kan het zijn dat bepaalde karaktereigenschappen ineens de overhand nemen.

Bach bloesems kunnen jouw paard hierbij ondersteunen. In deze blog vertel ik je meer over wat de bach bloesems zijn, hoe ze werken en wat ze voor jouw paard kunnen betekenen.

Dr. Edward Bach

edward-bachDr. Edward Bach ontdekte de uitwerking van 38 bloesems van planten en bomen. Hij studeerde af als arts, homeopaat, bacterioloog en patholoog anatoom en ontdekte door het observeren van zijn vele patiënten de link tussen emotionele problemen en fysieke klachten. Toen een collega darmkanker bij hem vaststelde en hij volgens collega’s nog 3 maanden te leven had is hij hard aan het werk gegaan om een natuurlijke heelwijze te ontwikkelen. Hij zocht een methode om emotionele storingen en conflicten in de mens te behandelen.

Hij zag ziekten als symptomen van emotionele storingen en ontdekte dat wanneer je de emotionele storingen aanpakte, de lichamelijke klachten ook verdwenen. Edward Bach stopte met zijn goedlopende praktijk om verder te onderzoeken en ontwikkelen. Hij was zeer gevoelig en kon de vibratie van planten, bomen en bloesems voelen en de overeenkomst met archetypische gemoedstoestanden. Hij ontwikkelde de 38 verschillende Bach bloesems en de Rescue Remedie (een eerste hulp combinatie-remedie).

Hoe werken de bloesems?

De remedies werken in op gedrag, gemoedstoestanden, emoties en karaktereigenschappen die allemaal een positieve en een negatieve kant kennen. Wanneer het paard uit balans raakt, even niet zo lekker in zijn of haar vel zit of doorslaat naar extreem gedrag, ondersteunt de bijbehorende Bach bloesem het paard om weer terug in balans te komen.

Er is altijd een reden waarom het dier (opnieuw) uit balans raakt. Het is daarom belangrijk om te onderzoeken waarom jouw paard dit gedrag vertoont. Zo kun je het probleem bij de bron aanpakken en wellicht geheel oplossen.

De 38 verschillende bloesems

Er zijn 38 verschillende bloesems ontdekt. Iedere bloesem werkt op een andere gemoedstoestand of emotie. De remedies zijn verdeeld in groepen:

bachbloesems

Uiteraard werken de bloesems, zoals in bovenstaande tabel te vinden zijn, allemaal op hun eigen manier. Het is dan ook goed om in te schatten waardoor jouw paard uit balans is geraakt.

bach-bloesems-paarden

Bloesems voor jouw paard

Omdat ieder paard uniek is werk ik met het op maat samenstellen van de Bach bloesems.

Als therapeut zorg ik ervoor dat ik weet wat voor paard ik voor me heb. Wie is hij of zij, wat heeft dit paard meegemaakt en waar zit er een eventuele verstoring. Aan de hand daarvan geef ik jou als eigenaar advies welke bloesems geschikt zijn voor jouw paard, hoe lang je ze kan geven en wat je van de werking kan verwachten.

Wil je meer informatie over wat de bloesems voor jouw paard kunnen betekenen? Raadpleeg dan een deskundige, zoals een natuurgeneeskundig diertherapeut of een Bach Bloesem therapeut.

Cynthia Verbaarschot - Muller

Cynthia Verbaarschot - Muller

info@paardenvolk.nl

Ik ben natuurgeneeskundig diertherapeut en heb de 5 jarige opleiding tot natuurgeneeskundig diertherapeut op het Silverlinde Instituut gevolgd. Mijn afstudeerscriptie had als onderwerp Preventie van virusziekten bij paarden; dit kan natuurlijk beter. Na deze studie heb ik mij aangesloten bij de beroepsvereniging BCND. Voor deze vereniging volg ik jaarlijks diverse bijscholingen om mijn kennis up to date te houden. Naast het geven van natuurgeneeskundig advies behandel ik ook paarden. Ik werk met energetische therapie (healing) en massage- en bewegingstherapie. Benieuwd naar hoe ik werk? Kijk dan op mijn website.

www.dier-en-advies.nl

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter