Over ons

alles over HorseConnect
Verbindt  paardeneigenaren & professionals
EEN UNIEK PLATFORM

Samenwerken is essentieel in de gezondheidszorg van paarden. De chiropractor vindt bijvoorbeeld flinke blokkades in de rug waar een slecht passend zadel de oorzaak van is. De chiropractor kan de eigenaar dan adviseren om naar een goede zadelpasser te gaan. Of de zadelpasser heeft te maken met een behoorlijk scheef paard waardoor hij/zij maar geen geschikt zadel kan vinden en hier veel concessies in moet doen. Het is dan fijn als de zadelpasser trainers kent die de eigenaar kan helpen het paard recht te richten.

Maar hoe weet de zadelpasser of chiropractor nu of de professional waarnaar hij/zij doorverwijst goed werk levert? HorseConnect maakt daarom ‘connecties’ tussen geschikte professionals inzichtelijk. Daardoor kan de professional gemakkelijk doorverwijzen terwijl hij/zij daarbij volledig onafhankelijk blijft. Deze connecties vormen zo de cirkel om het paard en de eigenaar.

Je staat er als eigenaar niet alleen voor. Ons platform helpt bij het verkrijgen van informatie en het uitkiezen van geschikte professionals die je kunt verzamelen rondom jouw paard.

Op dit moment bestaan er al vele kleine netwerkjes in de paardenzorg. Via HorseConnect proberen we al deze netwerkjes met elkaar te verbinden. Een osteopaat uit Brabant kan een klant uit Drenthe dan gemakkelijk doorverwijzen naar professionals in Drenthe.

Professionals kunnen alleen lid worden als zij via iemand uit ons netwerk zijn ingebracht. Op die manier kennen wij het werk van de professional en blijft de kwaliteit gewaarborgd. Wij vinden het belangrijk dat de professionals goed zijn opgeleid, bereid zijn om buiten hun vakgebied te kijken, kritisch naar zichzelf zijn, de waarde inzien van samenwerken, open staan voor ontwikkeling en het leren van elkaar. De professionals zijn onafhankelijk en handelen vanuit kennis en kunde.

Heb je een vraag of wil je meer informatie over HorseConnect? Neem dan contact op!

DIT IS HORSECONNECT

WAAR STAAN WE VOOR?

Bij HorseConnect gaat het om onafhankelijke samenwerking tussen professionals. Via een integrale aanpak, een mix van verschillende onderzoeks- behandel- en trainingsmethodes, kunnen we op een paardvriendelijke manier de gezondheid van paarden verbeteren. De professionals vormen met elkaar een cirkel om het paard en de eigenaar.

SAMENWERKING

Samen weten, kunnen en bereiken we meer.

WELZIJN

Gezondheid & paardvriendelijkheid.

PROFESSIONALITEIT

Kennis, kunde & kwaliteit.

INTEGRALE AANPAK

Verschillende deskundigen om het paard.

VERBINDING

Verbinden van paardeneigenaren & professionals.

ONAFHANKELIJKHEID

Iedere professional blijft onafhankelijk.

DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER HORSECONNECT

INITIATIEFNEMERS

Al langere tijd werken Marjorie, Jente, Emma en Maartje samen. Samenwerken geeft energie, verbreedt de horizon, vergroot inzicht en de kwaliteit van zorg. Het onafhankelijk verbinden van verschillende deskundigen in de paardenwereld kan veel betekenen voor het algehele paardenwelzijn. Niet alleen voor paarden betekent deze verbondenheid veel. Ook voor professionals en eigenaren heeft dit grote waarde. Met elkaar kunnen we het verschil maken op het gebied van gezondheid. Marjorie, Jente, Emma en Maartje willen dit verder uitdragen en hebben daarom HorseConnect opgezet. Zij zorgen voor daadwerkelijke verbinding tussen professional en eigenaar en professionals onderling.

team_image
Voedingsdeskundige | HorseComplete

Jente Driessen

Mijn naam is Jente Driessen van HorseComplete en ik ben voedingsdeskundige voor paarden.

Lees meer over Jente

Paarden zijn een groot onderdeel van mijn leven en mijn interesse voor voeding is ontstaan door mijn werkzaamheden als instructrice, trainer en het revalideren van paarden. Door het nauw samenwerken met andere vakmensen op dit gebied heb ik in de loop der jaren een brede kennis vergaard, met als doel de gezondheid te waarborgen en het in balans zetten en opbouwen van paarden. Als het om paarden gaat raak je nooit uitgeleerd en dat doe ik dus nog elke dag!

Juiste en gepaste voeding is bij paarden met problemen een belangrijke schakel in het geheel voor het verkrijgen en behouden van een goede gezondheid, maar door samenwerking brengt je het herstel van het totale paard tot stand! HorseConnect geeft mij de ondersteuning van professionals die mijn klanten verder helpen met hun kennis en kundigheid bij het herstel van het paard. De verscheidenheid van beroepen van de aangesloten connecties is heel breed, voor bijna elk probleem is er wel een professional met een oplossing. Samenwerken geeft meer capaciteit, bewustzijn en biedt uitkomst wat ten goede komt van de gezondheid van het paard.

team_image
Dierenfysiotherapeut & Chiropractor

Emma Blijdenstein

Ik ben Emma Blijdenstein en ik ben al meerdere jaren werkzaam als Fysiotherapeut & Chiropractor voor paarden.

Lees meer over Emma

Tevens ben ik mij aan het specialiseren in Ruiterfit & Flexchairtraining. Als Fysio/Chiropractor alleen, kun je een paard en zijn eigenaar nooit volledig helpen en ondersteunen in het gezond krijgen en gezond houden. Dit doe je samen, in een team van specialisten. In de afgelopen jaren heb ik met verschillende dierenfysiotherapeuten, dierenartsen, instructeurs, zadelmakers, osteopaten, hoefsmeden en equine chiropractors samengewerkt. De kracht van samenwerken is enorm, elke keer weer! Het samenwerken met gepassioneerde professionals en paardeneigenaren vind ik , net als mijn mede oprichters een mooi en belangrijk onderdeel van mijn vak, vandaar ook de oprichting van HorseConnect.

team_image
Trainer & (Web)communicatie

Maartje Mulder

Ik ben Maartje Mulder en ik train, geef les en heb een actieve rol in de (online) communicatie van HorseConnect.

Lees meer over Maartje

Blije, gezonde paarden en eigenaren is waar ik energie van krijg. In mijn lessen besteed ik veel aandacht aan het plezier en de verbinding tussen ruiter en paard. Vanuit connectie werken we aan de fysieke én mentale balans van het paard. Rechtrichten, longeren, grondwerk, lange teugel, revalidatie en horsemanship behoren daarbij tot de mogelijkheden. Ik maak gebruik van veel verschillende technieken, zienswijzen en methodes. Mijn gevoel en intuïtie zijn echter de belangrijkste tools. Op het gebied van gezondheid komt nog veel meer kijken dan training alleen. Daarom is het zo fijn om samen te kunnen werken met de professionals van HorseConnect. Samen kunnen we veel beteken voor eigenaren en hun paarden. Naast het trainen en lesgeven heb ik een actieve rol in de (online) communicatie van HorseConnect. Ik maak en beheer de website en houd jullie up-to-date via social media.

team_image
Osteopaat | Paard-en-Osteopathie

Marjorie Westerhof

Ik ben Marjorie Westerhof, gepassioneerde osteopaat/chirpractor voor paarden en honden.

Lees meer over Marjorie Westerhof

Mijn streven is dat er vanuit samenwerking door professionals en eigenaar, er voor het paard een beter algeheel welzijn ontstaat. Horseconnect is voor mij daarin een verbindende factor, zonder dwingend te zijn. Ik kijk vanuit mijn vakgebied op een holistische manier naar het paard, maar kan in mijn eentje niet alles oplossen. Voor het onderhoud van de hoeven, het zadel, de tanden, daar zijn weer andere professionals voor. Door in verbinding samen te werken hoop ik dat we van elkaar kunnen leren en daardoor steeds beter worden in het verbeteren van paardenwelzijn. Kennisoverdracht naar paardeneigenaren is daarvoor ook van groot belang en is iets wat ik ook leuk vind om te doen. Daarvoor blijf ik zelf graag up to date door studies, lezen, luisteren en leren van anderen. Ik investeer graag in kwaliteit en wil dan ook de beste kwaliteit van zorg voor mijn paarden-klanten.

CONNECTED PROFESSIONALS