HORSECONNECT

Hittegolf? Profiteer ervan!

ivo-zomer

Intensief rijden is met je paard nu niet verstandig, maar niks doen is niks voor jou? Hoe zorg je er dan toch voor dat je deze komkommertijd nuttig doorkomt in het voordeel van jou en je paard?

🦄 Realiseer je dat een pauze voor je paard heel goed is. Een periode van rust is goed voor lichaam en geest. Bovendien levert doortrainen met hoge temperaturen risico’s op. En een paard zal na een week of 2 vakantie fris tegen de zaken aankijken en echt niet volledig inkakken in lijf en leden en is zeker niet vergeten wat je hem geleerd hebt voor die tijd.
En geniet zelf ook van jullie mini-vakantie!

🦄 Geef maar toe! Zelf vindt je het ook te warm om te bewegen. Verdiep je in je hangmat of zwembadje eens in de theorie. Gegarandeerd dat je hier weer wat van op steekt en na jullie vakantie lekker mee aan de slag kunt. Ondertussen hoef je nu alleen maar achterover te hangen, te genieten, relaxen en af en toe een slokje van je favo drankje.

🦄 Maak alvast plannen voor de nazomer en najaar voor jou en je paard. Boek een clinic, schrijf je in voor een wedstrijd. Kijk eens over de schutting bij een andere discipline. Super leerzaam en het geeft je alvast weer iets om na de hittegolf naartoe te werken.

🦄 En als je dan toch in die luie stoel ligt….filmpjes kijken ter inspiratie is nuttig en leuk. Hoe doen je grote voorbeelden het. Hoe leren zij een paard iets nieuws? Misschien heb je nog huiswerk van jezelf terug te kijken?

🦄 Volg een online cursus. Download gratis e-books. Of lees de vele blogs op deze website. Er zijn vele verschillende disciplines en invalshoeken. Er is vast iets dat bij je past.

🦄 Mocht je echt niet stil kunnen zitten? Werk dan aan je eigen lijf. Daar profiteert je paard ook weer van! Ga zwemmen, yoga, pilates, ruiterfit, flexchair, zitsimulator. Naar de fysio of masseur. Ik zou zelf iets kiezen waar ik het niet te warm van krijg, maar dat is aan jou natuurlijk.

🦄 Ga naar een lezing. Dat kun je zittend af en je komt er altijd wijzer van terug.

🦄 Poets je tuig. Was je dekjes, beenbeschermers en dekens. Die drogen nu lekker snel! Ben je een bikkel? Vergeet dan de trailer niet. Kun je spik en span naar die clinic die je net geboekt hebt!

🦄 Wil je toch je paard beweging geven? Ga lekker naar het strand of bos. Liefst waar een windje staat en natuurlijk niet op het heetst van de dag. Veel stappen is goed en lang vol te houden. Of doe werk aan de hand. Als je het zelf dan te warm krijgt is dat het voor je paard zeker ook!

Er is dus zoveel meer dan alleen rijden!

Dus ontspan, geniet, draai het in je voordeel en profiteer ervan. Voor je het weet zitten we weer te zeuren dat het aaaaltijd regent.

Deel deze blog

Meer te ontdekken

Voeding

Weet wat je paard eet!

En? Heb je de tekst gelezen over hoe gezond een Mars wel niet moet zijn? Lachen hè? Hoe ze toen dachten… Daar trap je nu

Gedrag

Mijn paard heeft zijn oren vaak plat

Vorige week zei een van mijn leerlingen: “Ik denk dat ik mijn paard teveel druk geef, hij heeft zo vaak zijn oren naar achteren.” Ze